Σύλλογος Χανιωτών "H Ρίζα"

Ο σύλλογος του χωριού "η Ρίζα" ιδρύθηκε το 1973 και έχει πολλά ενεργά μέλη ακόμα και σήμερα. Δημιουργήθηκε από τους Καρανιώτες που ζουν στο χωριό αλλά και στα Χανιά. Κάθε χρόνο σχεδόν, στις αρχές Ιουνίου διοργανώνει την Γιορτή Κερασιού που έχει γίνει παράδοση πλέον εδώ και 21 χρόνια, στην οποία προσφέρεται στον κόσμο παραδοσιακό κρητικό φαγητό και κρασί, άφθονα κεράσια ενώ διασκεδάζουν με διάσημα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.

 

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ακούγονται πολλές μαντινάδες και ανέκδοτα που διασκεδάζουν τον κόσμο, ενώ διοργανώνονται και διάφορα παιχνίδια που τον κρατάνε ενεργό και συμμετέχει σε αυτά.
Όποιος βρεθεί στην εκδήλωση δε θα ξεχάσει ποτέ τον διαγωνισμό της "Kερασοφαγίας", τον διαγωνισμό "Καλύτερης Μαντινάδας", το ψάξιμο της "Σημαδεμένης Καρέκλας", τη "Δημοπρασία των Σταφυλιών" και την "Κλήρωση των δώρων".Το χωριό εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει γίνει πολύ γνωστό σε όλη την Κρήτη, ενώ εκείνη την ημέρα καταφθάνουν στο χωριό πολλοί καλεσμένοι για να διασκεδάσουν έως το πρωί .
Πριν από το γλέντι στο γήπεδο του χωριού πάντα προηγείται εκδήλωση στην πλατεία με κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο την Γυναίκα Αγρότισσα για την προσφορά της στην οικογένεια και στην αγροτιά, με μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων.

Αρχική Σελίδα